Jó befektetés lesz jövőre a vasérc?

A vasérc árfolyama jövőre 25 százalékkal emelkedhet a JPMorgan Chase & Co. előrejelzése szerint.
NAPI Online, 2007. szeptember 14. péntek, 14:20
Fotó:

A kereslet várható nagyarányú növekedése miatt a JPMorgan a korábbi 10 százalékos áremelkedést 25 százalékosra módosította a jövő évi határidős vasérc megrendelésekre vonatkozóan. A JPMorgan szerint 2009-ben további 10 százalékkal nőhet a vasérc ára. A Merrill Lynch & Co. várakozása szerint jövőre 30 százalékkal nőhet a határidős vasérc megrendelések ára. A Merrill Lynch korábban 8 százalékos áremelkedéssel számolt.

A kínai acéltermelés növekedése és a szállítási költségek drágulása miatt az idén a vasérc ára közel a duplájára emelkedett. A határidős megrendelések ára 9,5 százalékkal, 81,45 dollárra nőtt azt követően, hogy 19 százalékkal nőtt 2006-ban, illetve 71,5 százalékkal 2005-ben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK