Árbevételét 10, EBITDA-szintjét 31 százalékkal növelte az Alteo Group 2018 első három hónapjában az előző évi bázisidőszakhoz képest. A tőzsdén jegyzett energetikai vállalatcsoport az év első három hónapját 133 millió forint nettó eredménnyel zárta - derül ki a társaság 2018 első negyedéves nem auditált pénzügyi eredményeit bemutató gyorsjelentéséből.

A vállalat az év első három hónapjában folytatta a 2017-2019-es stratégiájának megfelelő 10-15 milliárd forint nagyságrendű befektetési, beruházási programját.

Az Alteo Group éves összehasonlításban árbevételét 5,2 milliárd forintra növelte 2018 első három hónapjában, az EBITDA-szintű eredmény pedig 354 millió forintra emelkedett. Az idei első negyedévet a magyar energetikai vállalatcsoport 133 millió forintos nettó eredménnyel zárta.

"A tavalyi első negyedév extrém időjárási viszonyaihoz képest az idei év első három hónapjában kedvezően alakultak a külső körülmények, illetve a levont tanulságok mentén számos területen optimalizáltuk a működésünket. Ezeknek köszönhetően Alteo jelenlegi portfóliója hozta azt a teljesítményt, ami elvárható volt. Érdemes külön kiemelni az energia-kiskereskedelmi üzletágunk működését, amely 46 százalékkal bővült az előző év első három hónapjához képest" - idézik a közleményben Ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatójának kommentárját.

A vállalatcsoport márciusban sikeresen lezárta a Zugló-Therm erőmű többségi, 51 százalékos, tulajdonrészének megvásárlását; Balatonberényben és Monoron megkezdődtek a 7, illetve 4 megawatt beépített kapacitású naperőművek kivitelezési munkálatai, míg egy további naperőműves fejlesztési projekt akvizíciójának zárása is hamarosan megvalósulhat, amennyiben sikerül a zárási feltételeket a projekt eladójának teljesíteni; illetve zajlanak az energiatárolási elemeket is tartalmazó - 1,1 milliárd forint összértékű - K+F+I projekt megvalósítási munkálatai is. A fentieken túl az összességében kedvező, a beruházási kedvre pozitívan ható makrogazdasági helyzetben a vállalkozási és kivitelezési üzletág számára is folyamatosan jelennek meg a tenderkiírások a már meglévő és leendő ügyfelek részéről, amelyeken a vállalatcsoport is elindul.

A kép forrása: ALTEO.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!