Az első negyedéves erős teljesítmény után a második negyedév is jól sikerült az AAA Auto számára - írja a társaság első féléves gyorsjelentésében. Az április-júniusi időszakban tovább javult a cég elsődleges piacain a használtautók értékesítése, s ez meglátszik a számokon is. A csoport az első félévben 130 millió euró árbevételt ért el, ez 42 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A bruttó profit 29 százalékos növekedést mutat tavalyhoz képest, elérte a 30,4millió eurót, a nettó eredmény csoportszinten 38 százalékkal 3,2 millió euróra bővült.


A társaság menedzsmentje szerint a második tapasztalt trendek a társaság gazdálkodásában bizakodásra adnak okot. Az eladásokon elért bruttó árrés 24,3 százalékra ugrott az első negyedéves 22,5 százalékról, ami a szigorú ellenőrzési rendszer eredménye. A növekedést segítette az eladásokhoz kapcsolt pénzügyi szolgáltatások arányának növekedése, azaz több autót adtak el hitelre és lizing konstrukciók keretében. Ez annak is köszönhető, hogy a jelek szerint a fogyasztók a kulcspiacokon ismét hajlandóak hitelből finanszírozni vásárlásaikat.

A harmadik negyedév elején tapasztalt folyamatok szintén derűlátásra adhatnak okot - áll a jelentésben. Júliusban a csoport 3992 használtautó értékesített, amely a márciusi adat után a második legjobb érték az elmúlt két évben, Csehországban pedig a márciusi adattal együtt három éve nem produkált ilyen kedvező számokat a cég. Az első hét hónapban az eladott autók száma 26 232 darabot tett ki, ez 16 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!