A befektetőket továbbra is a közel-keleti feszültségek foglalkoztatják és ma reggel is csökkenéssel kezdték a kereskedést az irányadó ázsiai indexek, mostanra azonban sikerült ledolgozni a mínuszokat. Az indexek többsége már pluszban tartózkodik, a Nikkei közel 1%-kal értékelődött fel annak ellenére, hogy ma reggel egy kedvezőtlen ipari termelési adat érkezett.

Januárban 2,4 százalékkal emelkedett a japán ipari termelés az előző hónaphoz viszonyítva, ami elmaradt a piaci várakozásoktól. A Bloomberg elemzői konszenzusa alapján ugyanis a befektetők 4 százalékos növekedésre számítottak.

Az egyedi részvények közül kiemelhetők a légitársaságok, amelyek az olajárak emelkedése következtében esnek a ma reggeli kereskedésben. A Korean Air Lines részvényei közel 4 százalékot veszítettek értékükből, a Singapore Airlines pedig 1,7 százalékos mínuszban tartózkodik jelenleg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!