Az előrejelzéseknél valamivel alacsonyabb lett a magyar infláció, így minden esély megvan arra, hogy 6 százalék alá vágják az alapkamatot. Az adat nem mozgatta meg különösebben a forintot − 283 környékén kezdte a napot az euróval szemben. Napközben azonban a javuló nemzetközi hangulat hatására erősödött a magyar fizetőeszköz, és a nap végén már 282 alá is benézett az euró/forint árfolyam. Mindez annak az eredménye, hogy az olasz belpolitikai vihar csak átmenetileg gyengítette az eurót, hiszen a szerda közeledtével a befektetők egyre inkább az amerikai jegybank kamatdöntő ülésére koncentrálnak. A QE3 meghosszabbítása ugyanis újra euróerősödést hozhat. Ez fordíthatta meg az euró/dollár mozgását kedden, így a keresztárfolyam ismét az 1,30-as szintet közelítette. Újra gyengült a frank árfolyama is, az újabb negatív kamat bevezetésének a hírére 1,212-ig menetelt az euró értéke. Ennek hatására 233 forint alá csúszott be a frank árfolyama, míg egy dollárért 217 forintot kellett adni este.

A másodlagos állampapírpiacon a diszkontkincstárjegyek hozama 3−21, az állampapíroké 7−28 bázisponttal csökkent. A legkisebb, három bázispontos csökkenést az éves papíroknál, míg a legnagyobb, 28 bázispontos zuhanást a tízéves futamidőnél regisztrálta az ÁKK. A referenciaátlag 5,52 és 6,32 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!