Jó hangulatban ébredt Európa

Felfelé mozdultak az európai tőzsdeindexek a mai kereskedés első órájában. A pozitív hangulat kiváltói főként a bankok és a bányatársaságok.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 10:41

A pán-európai Dow Jones Stoxx 600 index 0,7 százalékkal felemelkedett 225,7 pontra, miután hétfőn 2 százalékos veszteséggel zárt, miután a befektetők tartani kezdtek attól, hogy a világgazdaság erősödésére utaló jelek mégsem váltanak ki valódi növekedést.

Nem túl erőteljes ütemben, de a régiós piacok is árfolyamemelkedést produkáltak, a brit FTSE 100 0,6, a frankfurti DAX index 0,4 százalékkal erősödött, míg a francia CAC-40 0,7 százalékos növekedéssel 3444,75 pontra kúszott.

Ma főként a hétfőn gyengélkedő bank és bányászati szektor teljesít jól, előbbi 0,9 százalékos, utóbbi pedig 1,5 százalékos növekedést produkált a korai órákban. A Goldman Sach által semlegesről vásárlásra felminősített HSBC például 2,8 százalékot erősödött.

A bányavállalatok közül különösen jól teljesít eddig a Rio Tinto, mely 2,6 százalékos növekedést produkált, miután az Australia's Amcor bejelentette, hogy 2,03 milliárd dollárért felvásárolja a társaság egyik üzletágát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK