A héten egyelőre nem történt túl sok izgalom, a pénteki vártnál jobb amerikai makroadatok után azonban máig kitart a jó hangulat a piacon - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője. Ennek köszönhetően csendesen erősödik a forint, így amíg hétfőn még 296 körüli árfolyamok voltak az euróval szemben, addig kedden délután fél ötkor már csak 293,3 forintot kértek a közös európai pénznemért.

Ekkor egy dollár 228,7, egy font 339,5, egy svájci frank 235,4, míg a japán jen 2,2611 forintot ért. Csajbók szerint a következő napokban akár a 292-es árfolyamig is erősödhet a hazai fizetőeszköz, ám arra már nem számít, hogy akár tartósan itt is ragadjunk: egy rossz hír ugyanis könnyen ismét akár 298-ig is lökheti az árfolyamot.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!