Pozitív hangulat uralkodott a forint piacán pénteken. Az euró kurzusa a 270 szintek alatt járt délután, négy óra előtt 269,80 forint körül állt. A régiós devizák is hasonlóan teljesítettek ma, ezek közül az euró/zloty keresztárfolyam alakult a legjobban - közölte a Napival Csajbók Róbert, az ING kereskedője.

A piacot viszonylagos nyugalom jellemezte, a vártnál rosszabb munkanélküliség sem befolyásolta a kereskedők hangulatát. A görög történésekre - miszerint ismét felerősödtek a görög állampapír értékesítéssel és egy esetleges leminősítéssel kapcsolatos aggodalmak -, szintén nem reagált nagy mozgással a piac.

Az euró-dollár szintén szűk résen mozgott pénteken, a keresztárfolyam 1,3580-nál állt délután. A svájci frankért 184,30 forintot adtak, míg a dollár kurzusa 198,50 volt.

Várhatóan nem marad meg sokáig az alacsony votalitás a forint piacán - vélte a szakértő, hozzátéve: a technikai elemzés alapján elvileg lefelé kellene mozdulnia az euró/forint árfolyamnak a jövő héten.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!