Jó hangulatban erősödött a forint

Az erősödés jegyében telt a csütörtök a forintpiacon, a napközben 276,40-274,65 közötti sávban jobbára az erősebb szél irányába mozogva az euró egysége késő délután kereken 275 forintot ért.
NAPI, 2010. november 18. csütörtök, 17:28
Fotó:

Délelőtt az ír helyzet feletti félelmek enyhülése folytán az euró/dollár kurzus felment az 1,3650-es szint fölé is, a vártnak megfelelő amerikai munkaerőpiaci adat és főleg a vátnál lényegesen jobb Philadelphiai Fed-index viszont a szárnyat adott a tőzsdéknek és a dollárnak.

A forint így a zlotyval karöltve a cseh koronát és a románt lejt felülteljesítve erősödött az európai közös devizával szemben. A folyamat főleg a 275,75-nél húzódó 200 napos átlag áttörése után öltött határozottan testet - mondta a Napi Gazdaságnak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.
Csütörtök késő délután így a dollár egységéért 202,10, a svájci frankért 203,80, az angol fontért pedig 323,30 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK