Az Egyesült Államokban eddig közzétett gyorsjelentések jelentősen javították a piaci hangulatot. A befektetők egy rövid időre háttérbe szorították az olyan kiemelt jelentőségű tényeket, mint az amerikai gazdaság lassulása vagy az európai adósságválságot övező aggodalmak. A kereskedőknek a délután érkező tengerentúli munkaerő - és ingatlanpiaci adatokra is érdemes lehet figyelmet szentelni, csak úgy mint a spanyol államkötvény-aukcióra, mely során a piacra dobni kívánt kötvények hozama a kritikus szintekhez közelíthet.

Az optimista nemzetközi részvénypiaci hangulatban az irányadó nyugat-európai indexek csütörtökön is zöldbe borultak, a FTSE 100 0,2, DAX 0,6, CAC 40 0,3 százalékot izmosodott.

A Deutsche Bank a kedvező hangulat ellenére gyengén teljesít. Egyes hírek szerint ezer fő elbocsátását tervezi befektetési banki üzletágától, mindamellett, hogy egyre nagyobb nyomás helyeződik rá, hogy a Credit Suisse után ő is intézkedéseket tegyen tőkehelyzetének javítása érdekében. A részvények 0,3 százalékkal kerültek lejjebb a reggeli órákban.

Az Alstom 3,2 százalékkal erősödött a hírre, miszerint a gyorsjelentésében sikerült az elemzői várakozásokat felülteljesítenie, mely a metrószerelvények és vonatok iránt növekvő igényeknek tudható be. A társaság egy Izraellel kötött szerződést is bejelentett, melynek megfelelően a vállalat turbinákat szállítana a közel-keleti országnak.

A gyógyszeripari óriás, a Novartis is elemzői várakozások feletti második negyedéves teljesítményről számolt be. Az egy részvényre jutó bevétel 1,38 dollár volt az elemzők által várt 1,33 dollárral szemben. A részvények 0,3 százalékot erősödtek a hírt követően.

A kedvező hírek mellett tovább dagad a LIBOR kamatláb-manipulációs botrány, ugyanis a Deutsche Bank, a brit HSBC, valamint a francia Societe Generale és a Credit Agricole kereskedőit is vizsgálják a felügyeleti szervek. A hír ellenére a HSBC 0,2 százalékot erősödött, míg a Societe Generale 3 százalékos, a Credit Agricole 2,3 százalékos mínuszban tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!