Az amerikai indexek erősödtek a mai kereskedésben annak ellenére, hogy vegyes makrogazdasági adatok láttak napvilágot. A nap végére valamelyest feljebb kerültek az indexek, így a Dow 0,2, a Nasdaq 0,7 míg az S&P 500 0,3 százalékkal kerültek feljebb a tegnapi záróértékhez képest. Az S&P 500 1807, míg a Dow 16097 ponton zárt, ami mindkét mutató számára történelmi zárómaximumot jelent.

A mai kereskedést túlzott izgalmak nem jellemezték a holnapi hálaadás miatt. Legközelebb pénteken lesznek nyitva az amerikai börzék, bár akkor is csupán rövidített kereskedésre kerül majd sor, a piacok 19 órakor zárnak.

Az európai piacokon jó volt a hangulat, miután a CDU, a CSU és a szociáldemokraták vezetőinek fontos kérdésekben sikerült dűlőre jutnia. Többek között a napirendi pontok között szerepelt az általános minimálbér bevezetése, a munkaerőpiaci szabályok szigorítása, a nyugdíj, az oktatási és az infrastruktúrafejlesztési kiadások növelése. A meghatározó indexek végül kivétel nélkül erősödtek a szerdai kereskedésben. A DAX ma új történelmi csúcsot ütött 9363,5 ponton, igaz a zárásra 9351,1 pontig ereszkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!