Jó hangulatban zárták a hetet az európai tőzsdék

A vezető nyugat-európai tőzsdék ismét emelkedtek pénteken, miután az EU vezetői a görög helyzet rendezésének előrehaladásáról számoltak be, és vélhetőleg a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította a hangulatot.
NAPI, 2010. március 5. péntek, 18:29
Fotó:

A Bloomberg értesülései szerint az EU vezető tisztviselői egy, a görögök problémáira válaszoló terven dolgoznak; Jean-Claude Juncker luxemburgi pénzügyminiszter, az unió pénzügyminiszteri tanácsának vezetője szerint pedig "Görögország nem marad egyedül". George Papandreou görög miniszterelnök egyébként pénteken kezdte meg ötnapos diplomáciai körútját.

A kora délután nyilvánosságra hozott tengerentúli munkanélküliségi adat extra lendületet adott az indexeknek, miután az elemzői várakozásoknál kedvezőbb eredményt mutatott.

Az egyes cégek között a VW volt a nap egyik nyertese, miután a Citigroup tartásról vételre emelte a papírra vonatkozó ajánlását. A nap folyamán a nyersanyagcégek is kiemelkedően jól teljesítettek az árupiaci emelkedés hatására is.

A londoni Footsie 1,3, a frankfurti DAX 1,4, a párizsi CAC 40 index pedig 2 százalékkal előző napi záróára fölött fejezte be a pénteki tőzsdenapot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK