Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 19,6 milliárd forint volt az előző heti 17,3 milliárd után. A BUX 2,32 százalékkal emelkedett egy hét alatt, pénteken 17 751,87 ponton zárt.

Hétfőn a magyar részvénypiac alulteljesítő volt, nagyobb mértékben csökkentek az árak, mint a külföldi börzéken általában. A BUX másfél százalékot gyengült a vezető papírok árfolyamai 1,0-2,7 százalék között mérséklődtek. Kedden fél százalékos erősödéssel korrigálta a BÉT a hétfői árcsökkenést. A Mol 15, az OTP 17, a Richter 49 forinttal emelkedett. Szerdán gyenge forgalomban a BUX további fél százalékot erősödött. A vezető részvények minimálisan drágultak. Csütörtökön az európai tőzsdei árak esése ellenére - amit az Európai Központi Bank (EKB) a piacokon csalódást kiváltó intézkedésének tulajdonítottak a szakértők - a BUX emelkedett. Pénteken a pozitív nemzetközi hangulat húzta a magyar börze árait is. Így a BUX 2 százalékot erősödött.

A héten a vezető részvények közül az OTP 2,87 százalékot emelkedett, pénteken 4080 forinton zárt az előző pénteki 3966 forint után.

A Mol 2,35 százalékkal nőtt a héten, pénteken 12 180 forinton fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom papírjai 4,42 százalékkal magasabb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, pénteken a részvény 354 forintot ért.

A Richter 0,91 százalékos emelkedést ért el a héten, pénteken 3870 forinton zárt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,45 százalékkal nőtt a héten, 1475,32 pontot ért el pénteken.

A CIB Bank szakértőinek előrejelzése szerint csaknem minden napra jut fontos magyar makrogazdasági adat a következő héten. A novemberi költségvetési egyenleggel kezdődő sorozat után az októberi külkereskedelmi egyenleg következik. Ezek az adatok várhatóan - a bank szakértői szerint - megerősítik a relatíve kedvező belső- és külső egyensúlyi pozíciókról alkotott eddigi képet. Csütörtökön a fogyasztói árindex novemberi adata következik. Pénteken pedig megismerhető lesz az előzetes formában már publikált októberi ipari termelési adat háttere.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!