BUX
40021

Jó hír a forintpiacról

Mostanában az is jó hír, ha nincs hír, és a mai devizapiaci kereskedés ilyennek tűnik - mondta Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője, hozzátéve, szerencsére nem rólunk beszélnek. A svájci frank továbbra is 230 körül ingadozik.

NAPI, 2011. augusztus 30. kedd, 10:43

Az euró/forint 271,70-en kezdte a napot, most 272,10 forintot kell adni egy euróért. Kicsit beragadtunk 272 köré, sem gyengülni, sem erősödni nem tud a forint - mondta az ING szakértője.

Az euró/svájci frank péntek óta nagy lendülettel gyengült, tegnap az 1,19-et is megközelítette a keresztárfolyam, most visszakorrigált 1,1770-re. A svájci frank/forint  229 és 232 között vibrál, miután tegnap 228 alatt is járt. Nagy jelentősége a mai kisebb forintgyengülésnek nincs, ez normál piaci mozgásnak tekinthető - hívta fel a figyelmet Kolba.

Külföldiek csütörtök óta nem vesznek részt érdemben a hazai devizapiaci kereskedésben. Ennek fő oka, hogy Magyarország továbbra sem igazán érdekes, nincsenek olyan sztorik, amelyek megmozgatnák a befektetők érdeklődését. Emellett a héten kezdődik az iskola, és az utolsó szabadságolások még tartanak. Várhatóan szeptember első hetére felgyorsulhatnak az események a devizapiacon.