Jó hír a hétvégére - erősödésbe váltott a forint

A napi tetőponthoz képest 3 forinttal lett olcsóbb az euró egysége.
NAPI, 2011. február 11. péntek, 16:38
Fotó:

Nem sokkal dél előtt 273,50 forinton tetőzött az euró, majd délután egészen 270,50-ig korrigált, fél öt tájban hajszállal ez utóbbi szint felett járt az árfolyam - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője.

Ugyanekkor a svájci frank 205,75, a dollár 199,75 forinton állt.

Egyes kommentárok szerint a kormánypártok frakcióinak siófoki ülése után tartott tájékoztatót követően talált magára a forint. Igaz, a várva-várt reformlépéseket illetően érdemi újdonság nem hangzott el, sőt úgy tűnik, valóban csúszni fog a lépések bejelentése az eredetileg tervezett február végi időponthoz képest.

Karsai hozzátette: az is a forint malmára hajthatta a vizet, hogy Hoszni Mubarak átadta a hatalmat a hadseregnek, ezzel az egyiptomi helyzet nem éleződött tovább, miközben az amerikai fogysztói bizalmi index tovább javult.

Az euró dollárjegyzése a nap folyamán 1,3506-ig süllyedt, majd 1,3350 közelébe korrigált. A svájci frank stabil maradt, fél ötkor 1,3165 volt az euróhoz mért ár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK