Saját előrejelzését is meghaladó mértékben nőtt a legnagyobb német bank profitja a harmadik negyedév során. A Deutsche Bank 1,63 milliárd eurós, azaz részvényenként 3,31 eurós nettó nyeresége 31 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakában regisztrált 1,25 milliárd eurós profitot, hála a német adórendszerben bevezetett változtatásoknak és a korábbi eszközeladásokból származó bevételeknek - áll a pénzintézet jelentésében. A Deutsche Bank felszámolta észak-amerikai főhadiszállását, ezzel enyhítve az Egyesült Államok másodlagos jelzáloghitel-piacának összeomlása kapcsán a céget ért 2,16 milliárd eurós veszteségeket. A pénz- és hitelpiaci válságban érintett európai pénzintézetek közül a német bank eredményei messze a legjobbak, tekintve például, hogy az UBS kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentése szerint a svájci óriásbank több mint öt év óta most először zárt veszteséges negyedévet. A pénzintézet befektetési banki részlege a harmadik negyedben végül 179 millió euró veszteséget írt le azt követően, hogy a nyereséget teljes egészében felemésztette a jelzálog hátterű kötvénykereskedelemből származó 2,16 milliárd eurós veszteség. A befektetők kedvezően reagáltak a Deutsche Bank bejelentésére, a pénzintézet részvényeinek árfolyama közel 4 százalékot emelkedett a frankfurti tőzsdén délután egy óráig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!