A döntés azt követően született, hogy az Európai Gyógyszerügynökség tavaly novemberben pozitív véleményt adott ki az indikációs kiterjesztés kérelmére. 

Európai Bizottság kiadta az Esmya forgalomba hozatali engedélyét annak kiterjesztett indikációjára, azaz legfeljebb két, egyenként három hónapos cikluson keresztül történő alkalmazására a méhmióma kezelésében. Ez a döntés az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik bizottsága által 2013. november 26-án kiadott pozitív vélemény elfogadását követően született meg, és az Európai Unió összes tagállamára érvényes.

Az Esmya 2012. február 23-án kapott az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő forgalomba hozatali engedélyt. A kezelés időtartama eredetileg három hónapra korlátozódott, a most kiadott forgalomba hozatali engedélyre alapozva azonban a Richternek lehetősége nyílik egy újabb, három hónapos kezelési időszakra kiterjeszteni a felhasználást.

Az EMA tavaly novemberi pozitív véleményekor a Richter a forgalomra gyakorolt hatásról még nem nyilatkozott, most azonban Beke Zsuzsa a portfolio.hu-nak elmondta, ennek mértéke minimális lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!