Jó hír a Richternek - a Goldman Sachs vételre ajánlja a részvényeket

Az elemzőcég a korábbi semlegesről javította fel az ajánlását. Az elemzői célárak is magasabban határozták meg, mint várták.
Szabó Dániel, 2017. február 10. péntek, 13:51
Fotó: Napi.hu

A korábbi semlegesről vételre javította a Richterre vonatkozó ajánlását a Goldman Sachs, ezzel már a legfrissebb 5 elemző vételre, 5 pedig tartásra ajánlja a cég részvényeit - írja a Portfolio.hu.

A mostani döntés után az elemzői célárak mediánja 6980 forint, a célárak átlaga pedig 6729 forint. Pénteken 6380 forintos árfolyamon kereskedtek a Richter részvényeivel, a medián így 9,4 százalékkal, az átlag pedig 5 százalékkal magasabb.

A hét elején a Richter tavalyi jelentéséből kiderült, hogy 2016-ban 63,27 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 17,5 százalékkal haladja meg az előző évit, messze felülmúlta az elemzői várakozásokat. Az egy részvényre jutó nyereség 340 forint volt tavaly az előző évi 291 forint után. A pénzügyi eredmény soron 8,66 milliárd forint nyereséget könyvelt el a Richter 2016-ban, szemben a 2015. évi 8,3 milliárd forintos veszteséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK