A negyedik negyedéves tengerentúli gyorsjelentési szezont indító Alcoa 258 millió dolláros, részvényenkénti 24 centes nyereségről számolt be. Az egyszeri tételeket nem számítva 21 centes EPS-t ért el a cég.

Az eredmény meghaladja az elemzői várakozásokat, a Marketwatch által idézett FactSet Research konszenzusa 18 centes profitot valószínűsített.

Az árbevétel 4 százalékkal 5,6 milliárd dollárra bővült, ami megfelel a vártnak.

Az Alcoa a válság kezdete óta nem hozott nyilvánosságra hasonlóan kedvező számokat.

Egy évvel korábban, 2009 negyedik negyedévében a társaság még 277 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az alumínium iránti kereslet és az árak pangásának következtében.

Az Alcoa, amelynek mindenkori eredményei iránymutatónak tekinthetők az iparvállalatokat illetően, az alumínium iránti kereslet jelentős élénkülésére számít. A társaság szerint 2011-ben a kereslet 12 százalékkal nőhet a tavalyi 13 százalékos bővülés után, 2020-ig pedig mintegy megduplázódik.

A vállalat papírjai kiválóan kezdték az évet, hiszen egy hét alatt 7 százalékkal drágultak. A hétfői jelentést megelőzően 16,49 dolláron zárt a részvény, a zárás utáni esti kereskedésben viszont gyengült a papír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!