Jó hír jött New Yorkból

Indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.
Szepesi Anita, 2017. április 27. csütörtök, 16:28
Fotó: Reuters

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 index 0,06 százalék, a Nasdaq Composite index 0,22 százalék nyereséget mutatott.

Szerdán az indexek csekély veszteséggel zártak.

Csütörtökön a folyamatban lévő negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon legfrissebb közleményeire összpontosítanak majd a piacok, bár az igazán nagy tőzsdei cégek, például az Alphabet, az Amazon.com, az Intel, a Microsoft és a Starbucks eredménye a zárás után jelenik meg.

A csütörtöki nyitás előtt közzétett makrogazdasági mutatók nem bizonyultak túl kedvezőnek, a tartós fogyasztási cikkek megrendelése a vártnál kisebb mértékben növekedett márciusban, az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma pedig nagyobb mértékben emelkedett a múlt héten a vártnál.

Az olajárak csökkentek csütörtökön annak hírére, hogy két líbiai olajmezőn újraindult a termelés. Az amerikai piaci nyitáskor a WTI nyersolaj 2,08 százalékkal állt alacsonyabban, hordónként 48,59 dolláron, a Brent nyersolaj pedig 2,16 százalékkal alacsonyabban, 51,28 dolláron.

Az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,22 százalékkal, unciánként 1266,94 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az eurót 0,38 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,0863 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK