Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Forest Laboratories, Inc. és a Richter Gedeon Nyrt. a mai napon közzétette a major depresszió kiegészítő kezelését célzó, új, fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyületével, a Cariprazine-nal végzett 8 hetes fázis II klinikai vizsgálat előzetes eredményeit a fő vizsgálati paraméterek tekintetében. A Cariprazine-nal jelenleg fázis III klinikai vizsgálatok zajlanak skizofrénia és bipoláris mánia indikációkban.

Az exploratív fázis II vizsgálatba bevont 231 beteget a két aktív (alacsony dózisú és magas dózisú Cariprazine), vagy a placébó karba sorolták be. Az elsődleges vizsgálati végpont a depresszió súlyosságának mérésére használt, Montgomery Asberg Depression Rating Scale (MADRS) skálán mért változás volt.


Jóllehet az összesített különbség a Cariprazine- illetve placébó-kezelt csoportok között nem volt statisztikailag szignifikáns, a vizsgálat során bizonyítást nyert, hogy a magasabb dózist alkalmazó karban tünetjavulás következett be a placébó karhoz képest.


Ezen felül a Cariprazine tolerabilitási eredményei is támogatják a szer ezen beteg-populációban történő további vizsgálatát. A magas dózisú karba sorolt betegek mintegy 3 százaléka, az alacsony dózisú karba sorolt betegek 1 százaléka lépett ki a vizsgálatból nemkívánatos mellékhatások miatt; a placébó karban ez az arány 3 százalék volt.


Fenti eredményekre alapozva a Társaságok mérlegelik egy további fázis II dózishatás vizsgálat elvégzését szélesebb dózistartományok alkalmazásával - áll a Richter közleményében.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!