Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napilap szerint, ha elfogadják a törvényjavaslatot, akkor azok a cégek is hozzájuthatnak a kedvező árú hazai kitermelésű földgázhoz, amelyek versenypiaci szolgáltatóként az egyetemes ellátásra jogosult fogyasztóknak is biztosítanak energiát. A cikk szerint ez kompnezálhatja a társaság ezen üzletágán elszenvedett veszteségeit, s így a cég vezetői ismét láthatnak majd abban fantáziát. A lap által megkérdezett elemzők felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy ennek az üzletágnak marginális a súlya a Magyar Telekom tevékenységén belül, s még a kedvező változások ellenére is valószínűbb, hogy leépítik azt.

A Citi elemzői a Portfolio.hu tudósítása szerint eközben 397 forintról 442 forintra emelték a Magyar Telekom részvények célárfolyamát és vételre javasolták a részvényt. A cég elemzői több pozitív folyamatra is felhívják a figyelmet a cég árazásával kapcsolatban. A hosszú magyar kötvények hozama a korábban vártnál alacsonyabban alakulhat, a lakossági fogyasztás élénkül. Ráadásul szerintük a Magyar Telekom második negyedéves számai erősek voltak, a menedzsment erőfeszítéseinek (költségek leszorítása, a veszteséges szegmensek leépítése) eredményei már látszanak, társaság 15 százalékos létszámleépítést hajt végre, s a Telekom pénzügyi vezetője több területen is előrelépésekről számolt be

Ezek a folyamatok a Citi szerint pozitívan befolyásolják a Magyar Telekom piaci részesedését és bevételeinek alakulását. Ugyanakkor két fontosabb kockázatot is látnak.  Az egyik orosz-ukrán konfliktus, amely negatív hatással lehet a magyar makrogazdasági stabilitásra A másik, hogy nemsokára bejelentik a frekvencia-aukciók eredményét: a Citi a korábbi 40 helyett már 63 milliárd forintos díjjal számol a Magyar Telekomnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!