Jó hírek az USA-ból: vártnál jobb a GDP-adat

Az Egyesült Államokban a várt 3,1 százalékkal szemben 3,9 százalékos évesített GDP-bővülést regisztráltak a statisztikusok a harmadik negyedévben.
NAPI Online, 2007. október 31. szerda, 13:43
Fotó:

A második negyedéves gazdasági növekedés 3,8 százalék volt. A jó hír mellé még egy hasonlóan kellemes meglepetés érkezett, a GDP árindexe a várt 2,0 százalék helyett csupán 0,6 százalék volt. A tőzsdék nem igazán reagáltak a hírre, a Dow és a Nasdaq határidő 0,3 százalékos pluszban várja a nyitást. A befektetőket a jelek szerint sokkal jobban érdekli a Fed mai kamatdöntése, melyen a szakemberek többsége 25 bázispontos kamatcsökkentésre számítanak. Erre a döntésre magyar idő szerint este negyed 8-ig kell várni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK