Az AIG masszív, 3 százalék körüli drágulással reagált arra a hírre, hogy az USA kormánya bejelentette, maradék részvényeit is eladja a biztosítóban, amelyek a 2008-as pénzügyi segély kapcsán kerültek birtokába.

A Nasdaq által mutatott teljesítményben szerepet játszott a Apple jelentős drágulása, amelyet a Morgan Stanley megerősített besorolása erősített.

A hétfői gyengélkedést követően a befektetők a jelek szerint bizakodóbbakká váltak a költségvetési tárgyalások várható kimenetele kapcsán, amit a Wall Street Journal értesülése is alátámasztott, amely szerint a tárgyaláson jelentős haladást értek el az elmúlt napokban. Emellett ezúttal Európából is jött jó hír, a német ZEW befektetői hangulatindexe a vártnál kedvezőbben alakult.

Míg a kereskedelmi mérlegadat kapcsán nem nagyon volt minek örülni, októberben a várt 0,4 helyett 0,6 százalékkal bővültek a nagykereskedelmi készletek az Egyesült Államokban a korábbi 1,1 százalékos növekedést követően, míg az eladások 1,2 százalékkal mérséklődtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!