A befektetői hangulatot javította a 15 milliárd eurós spanyol megszorító csomag híre is. Ezek hatására a londoni FTSE-100 0,9 százalékkal 5383 pontra, a DAX-30 frankfurti tőzsdeindex 2,4 százalékkal 6183 pontra, míg a párizsi CAC-40 mutató 1,1 százalékkal 3734 pontra erősödött szerdán. A német tőzsde kiemelkedő szereplésében döntő szerepe volt a vállalati gyorsjelentéseknek. Az Allianz ennek hatására több mint 3 százalékkal, a Deutsche Telekom pedig 2,9 százalékkal tudott emelkedni. A pálmát azonban a MAN vitte el, amely majdnem 6 százalékkal repült felfelé szerdán. A szintén szép számokkal előrukkoló ING is 4,4 százalékot tudott drágulni, tovább szenvedett viszont a BP, amely több mint 1 százalékot esett a kedvező hangulat ellenére.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!