Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Richter a napokban jelentette be, hogy a hamburgi székhelyű Helm AG-val közösen felvásárolt egy német biotechnológiai céget, a Strathmann Biotec GmbH&Co.-t. Az akvizíció teljes értéke 22,9 millió euró, az ügylet a német versenyhivatal jóváhagyásával zárul le. A Richter 70, a Helm 30 százalékkal részesedik az ügyletben, a tranzakció mérete összességében nem éri el a Richter értékének egy százalékát sem. A szerzemény egy, a biotechnológia bakteriális ágára specializálódott üzemet, kutatási, fejlesztési, laboratóriumi és félüzemi kapacitásokat ölel fel, a társaság jelenleg 81 főt foglalkoztat. A Richter stratégiájának része a biotech termékvonal erősítése, ami magas hozzáadott értékű termékekkel bővítheti a társaság portfólióját. Beke Zsuzsától, a Richter pr-vezetőjétől az ügylet bejelentését követően a NAPI Gazdaságnak azt nyilatkozta, a befektetők a német versenyhivatal döntését követően kapnak részletes tájékoztatást az ügyletről és a tervekről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!