A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozatában engedélyezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt., illetve Schóbert Ferenc Norbert és Schóbert Réka által előterjesztett összevont kibocsátási tájékoztató 2. számú kiegészítésének közzétételét - olvasható a jegybank közleményében.

Mint emlékezetes, az MNB 2014. szeptember 19-én közzétett határozatában rendelte el a tájékoztató kiegészítését a Schóbert Ferenc Norbert tulajdonát képező védjegyeknek a kibocsátóba történő apportálásának pontos bemutatására vonatkozóan. Az MNB a tájékoztató kiegészítésének elrendelése előzményeként megvizsgált és mérlegelt minden, a tájékoztató jóváhagyását követően részére eljutatott és nyilvános sajtóinformációként megjelenő - a tájékoztató tartalmát esetlegesen érintő - hírt, és ezek alapján döntött a tájékoztató kiegészítésének terjedelméről.

A kiegészítés közzétételének az engedélyezése tárgyában a kibocsátó és az ajánlattevők benyújtották kérelmüket az MNB által a kiegészítést elrendelő határozatban megszabott határidőben, s az annak indokolásában meghatározott körülményekre vonatkozóan. Mivel az MNB által elrendelt kiegészítés elkészítésének és engedélyeztetésének időigénye miatt a kibocsátó és az ajánlattevők az értékesítési időszak 2014. október 3-áig történő meghosszabbításáról határoztak, szükségessé vált a tájékoztató ezt tartalmazó részeinek a kiegészítése is. A tájékoztató emellett a befektetőket a kiegészítés kapcsán megillető elállási jog ismertetését tartalmazó új alfejezettel is bővült.

Az MNB azt követően döntött a közzététel engedélyezéséről, hogy a kibocsátó és az ajánlattevők által benyújtott dokumentumok alapján megállapította: a tájékoztató kiegészítésére vonatkozó kérelem megfelel a jogszabályi előírásoknak, valamint az MNB tájékoztató kiegészítését elrendelő határozatában foglaltaknak. Mivel a kiegészítés így közzétehető, annak megtörténtét követően a forgalomba hozatali eljárás folytatódhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!