A vártnál jobb amerikai munkarőpiaci adat csak átemenetileg okozott nagyobb kilengéseket okozott az euró/dollár keresztárfolyamban. Délután háromnegyed öt tájban - a statisztika közlése után bő két órával - a jegyzés 1,4520-nál járt, vagyis a zöldhasú kismértékben erősödött az egy nappal korábbihoz képest.

A feltörekvő piaci devizák - köztük a hazai fizetőeszköz - erősödtek, az euró 264 forint alá került, ám ennek különösebb okát az általános piaci optimizmuson kívül nem látta Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Délután az euró egysége 263,90, a dolláré 181,70, a svájci frank 207,70 forinton állt. Utóbbi csütörtökön még a 210-es szinteket ostromolta, ám azóta a frank gyengült az euróval szemben, a keresztárfolyam 1,27-re kúszott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!