Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Örömmel nyugtázták a befektetők a tízéves olasz kötvényaukciót - ahol, bár a hozam valóban jelentős mértékben csökkent a megelőző aukcióhoz képest, ám nem sikerült a teljes tervezett mennyiséget lejegyezni -, majd délután az optimizmust keltő amerikai adatok jöttek, amik közzététele után rendesen felrántották a részvényeket.

A londoni FTSE 100 1,1, a frankfurti DAX 1,3, a párizsi CAC-40 pedig 1,8 százalékot erősödött, miközben a milánói FTSE Mib is feljebb került 0,8 százalékkal. Bár Olaszországban így sem volt teljes az öröm, hiszen a bankrészvények estek, az UniCredit értéke például 1,8 százalékkal morzsolódott le.

Frankfurtban a Volkswagen nem tudta átvenni a jó hangulatot, és 0,6 százalékot esett, miközben a Bayer 2 százalékos emelkedést mutatott fel. Az AXA az utolsó pillanatban szerzett vissza valamennyit - 3 százalékos mínuszról 1 százalékos esésbe jött vissza a kereskedés vége előtti fél órában -, a Total viszont 2 százalékot erősödött Párizsban; a Societé Générale 2,1 százalékkal lett drágább. A kifejezetten gyér londoni forgalomban 1,4 százalékot emelkedett a Vodafone, és a bányászvállalatoknak és a olajipari óriáscégeknek is jó napjuk volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!