Jó kezdés után bepirosodott Amerika

Jól idult a karácsonyi kereskedés szerdán az USA-ban, amit egy kedvező ingatlanpiaci hír is megtámogatott, ám a nyitás után nem sokkal elkezdtek lefelé csorogni az indexek.
NAPI, 2012. december 26. szerda, 17:11
Fotó: Napi.hu

December 26-án Európa tőzsdéi többnyire zárva tartottak, az USA-ban viszont kinyitott a Wall Street. Az amerikai tőzsdeindexek emelkedéssel indították a napot, ami részben az ázsiai börzék jó teljlesítményének volt köszönhető, de segített az S&P/Case-Shiller index is az emelkedésben: bár havi alapon árcsökkenés mutatkozott, éves alapon várakozásokat meghaladó volt az áremelkedés, az adatok pedig tartós fellendülést muatatnak.

Mindezek ellenére azonban már a kereskedés első óráiban változott a kép, a fő indexek ugyanis délnek vették az irányt: a DJIA 0,2, az S&P-500 0,5, a Nasdaq 0,7 százalékos veszteségben jár. A piac továbbra is a költségvetési szakadék körüli fejleményeket várja. A tárgyalások várhatóan csütörtökön folytatódnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK