Az első negyedéves 1,9 milliárd forint után 32,3 milliárd forintos adózás utáni eredményről adhat számot az OTP Bank pénteken, piacnyitás előtt megjelenő gyorsjelentésében az elemzők konszenzusa szerint - derül ki a bank saját maga által összeállított gyűjtéséből. A nettó eredménysoron a tavalyi második negyedéves teljesítményhez képest ez az összeg még brutálisan javulást takar, hiszen akkor a devizahiteles elszámolás miatt hatalmas céltartalékot volt kénytelen képezni a csoport, ami miatt akkor 153 milliárd forintos veszteséget produkált három hónap alatt.

Az első negyedéves eredményeket nem a devizahiteles elszámolás, hanem az húzta lefelé, hogy a bank a pénzügyi intézmények különadóját rendszerint egyben, az első negyedévben számolja el a bank.

Az elemzők szerint a második negyedéves számokat nem fogják ezúttal milliárdos nagyságrendű egyszeri tételek rontani, így a korrekciós tételek nélkül számolt eredmény hasonló nagyságú lehet, mint az adózott profit.

Jelentősen csökkenhettek a bank kockázati költségei, negyedéves szinten 64,46 milliárd forintról 53,46 milliárd forintra.

Az Equilor elemzői szerint továbbra is az ukrán és orosz leányvállalatok teljesítménye lesz a figyelem kereszttüzében. A nem teljesítő hitelek miatti veszteség csökkenhetett tőlünk keletre, de a kamatbevételek sor valószínűleg csoportszinten tovább erodálódott a kamatcsökkentések következményeképpen- írják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!