Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a nemzetközi jó hangulatnak köszönhetően a BÉT is felfelé indulhat kedden. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a piacok nemigen reagáltak arra a hétfői hírre, amely szerint Finnország és Hollandia megakadályozza, hogy az euróövezeti állandó pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) eszközeiből államkötvényeket vásároljanak majd a másodlagos piacon.

A szakértő szólt arról is, hogy a nemzetközi jó hangulat annak is köszönhető, hogy bár hanyatlást jelzett a hét első napján közzétett amerikai feldolgozóipari teljesítménymutató, a piacok erre mégis emelkedéssel reagáltak, azt feltételezve, hogy a központi bank szerepét betöltő Fed monetáris enyhítéssel lökést fog adni a gazdaságnak.

Nyári Zsolt, a KBC üzletkötője is úgy vélte, a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően a magyar piac is emelkedéssel nyit, és a jó hangulat várhatóan egész délelőtt kitart. Hangsúlyozta, hogy az optimista hangulat a forint erősödését is segíti , amely az euróval szemben immár a 285-ös szint alatt áll, többhavi csúcsra erősödve.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!