Jó lesz figyelni, eladnak a bennfentesek

Az év vége közeledtével hatalmas eladási hullám indult az amerikai tőzsdei cégek bennfentesei körében, ez rossz jel lehet a piacnak.
NAPI, 2012. december 21. péntek, 15:00
Fotó: Napi.hu

Az amerikai elnökválasztást követő nagy áresést jellemzően vásárlásra használták fel az amerikai tőzsdei cégek bennfentesei, azonban az elmúlt héten már masszív eladási hullám indult meg körükben. A Vickers Weekly Insiders Report adatai szerint a novemberi tőzsdei mélypont hetében a bennfentes eladások aránya a bennfentes vételekhez viszonyítva 1,58-as értékre csökkent. Ez rendkívül alacsony arány, tekintve, hogy a mutató hosszútávú átlaga 3,4. Ennek oka, hogy a vállalati bennfentesek, akik a nagyrészvényeseket és a vezető tisztségviselőket, vezető beosztású munkatársakat jelentik a részvényjuttatási programokon keresztül rendszerint nettó eladók a piacon. A befektetők kiemelt figyelemmel kísérik tranzakciókat, mivel sokan úgy vélik, nekik vannak a legjobb információik cégük várható teljesítményéről.

S&P 500 alapú CFD
Alfatrader


A múlt héten immár 100 ponttal járt az S&P 500-as index novemberi mélypontja felett, a hirtelen emelkedést a bennfentesek eladásra használták fel. A friss adatok szerint említett arány 6,67-re emelkedett az elmúlt héten, amely rendkívül magasnak számít és igencsak baljós előjelnek tekinthető- írja a Marketwatch. Emlékezetes, hogy az októberi korrekció megindulását megelőzően 5,13, a májusi nagy esés előtt közvetlenül 7,11 volt ez az érték. Az optimistábbak szerint ugyanakkor a mostani eladások nem feltétlenül jelentenek rosszat. Az amerikai költségvetési szakadék miatt ugyanis sokan vélték úgy az elmúlt hetekben, hogy érdemes nyereséges részvénypozícióikat zárni, mivel az automatikus adóemelések életbe lépése után emelkedhet az árfolyamnyereségekre kivetett adó az Egyesült Államokban, s ha lesz megegyezés a kongresszusban, az is adóemelést jelent majd. Ha emiatt nőtt meg az eladások száma, akkor az eladási nyomás enyhülésére lehet számítani az amerikai piacon január elsejét követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ingyen, 2012.12.22 05:03

én már ősz óta várom a zuhét, de idétlen a helyzet. dax-nak 8e-ig el lehetne menni, dow, sp is mehetne még. hát nemtom. a vevők már elfogytak sztem, szintek ide vagy oda. ilyenkor is szoktak lenni szép esések. már csak nyekeg a felfelé hullám, eccer elpattan a húr, oszt akkor gyön a hullámvasút. sztem venni már nem akarnak, eladni meg még nem - várják, hogy az utolsó pillanatban jön a négus szuperman és megment mindenkit. csakhát irreális, hogy jövőhéten három nap alatt ezek megyegyeznek. sztem ez chicken ride szitu.

ja, a yen extrém. én is kerestem vele, csak korán jöttem ki... viszont hosszú távon elpáholják sztem, csak előtte még visszakorigál. neten írogatták, hogy 5 éve nem látott yen elleni short mennyiség épült világszerte, már októberben írták.

eurhuf tankönyvi. háromszögből ki, visszakorr, ma gyönyörű zöld gyertya fel. usdhuf sávozik. mindkettőbe gyönyörű beszállót csináltam tegnap.

úgyhogy hajrá tolcsy, toljad az eurhufot felfelé!!

EZ EGY TÜNDÉRMESE !!
:-DDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2012.12.21 21:35

Mindenki Fíbózik...,meg trendfordító alakzatot várja...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troll, 2012.12.21 21:23

a tőzsdén mindig az a sikeres ,aki szembemegy a többiekkel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.12.21 18:35

az indexek naposn dax hetesen is csúcson volt...egy 50%-os korrekció legalább elvárható lenne...euro túlvett szinten.....yen pedig brutálisan túladott usd-vel együtt...usd-nek mennie kéne felfelé...egy kis zuhé ráférne a piacra !!!
éljen a gbp-cad short....legalább 1.5850-ig...goooooooo
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html