Az amerikai Wal-Mart Stores Inc. kereskedelmi hálózat keddi jelentése szerint a vállalat profitja 5 százalékkal emelkedett a második pénzügyi negyedévben, hála a mexikói és a tengerentúli kereslet erősödésének. Az amerikai eladások stagnáltak - tudósít a MarketWatch. A Wal-Mart eredménye 3,75 milliárd dollárra (részvényenként 97 centre) emelkedett a második negyedévben, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. Egy évvel korábban 3,58 milliárd dollár (részvényenként 89 cent) volt a cég profitja. A hálózat forgalma 2,8 százalékkal 103 milliárd dollárra emelkedett, az elemzők 105,5 milliárd dollárt jósoltak. Az amerikai Home Depot Inc. barkácsáruház-lánc második pénzügyi negyedéves eredménye ugyanakkor az várakozásokat meghaladó mértékben, 6,8 százalékkal emelkedett - tudósít a MarketWatch a vállalat keddi jelentésére hivatkozva. Az augusztus 1-én véget ért negyedévben 1,19 milliárd dollárra (részvényenként 72 centre) nőtt a Home Depot profitja, míg az emelzők 71 centes egy részvényre jutó nyereségre számítottak. A barkácsáruház-lánc forgalma 1,8 százalékkal 19,41 milliárd dollárra emelkedett, az elemzők 19,6 milliárd dollárra számítottak. A Wal-Mart részvényei 1,27 százalékkal, a Home Depot papírjai pedig 2,34 százalékkal drágultak New Yorkban, miután a Wal-Mart 5 centtel 3,95-4,05 dollárra, a Home Depot pedig 2 centtel 1,90 dollárra növelte a 2010-re vonatkozó részvényenkénti eredményvárakozását. Mindkét vállalat további növekedésre számít az egyelőre némiképp bizonytalan gazdasági környezet ellenére - írja a MarketWatch.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!