A pán-európai Stoxx Europe 600 index 0,11 százalékkal az FTSE Eurofirst 300 index 0,07 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,22 százalékkal emelkedett.

Az európai kereskedési idő végén a nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX index 0,06 százalék veszteségben állt, a londoni FTSE-100 index 0,04 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,16 százalék emelkedést mutatott. Madridban 0,79 százalékkal emelkedett az IBEX-35 index, Milánóban pedig 0,11 százalékkal csökkent az FTSE MIB index.

Az erősödést a távközlési cégek vezették pénteken, a legrosszabbul pedig a közüzemi cégek szerepeltek. A nap nagy vesztese a Tullow Oil volt közel tizenöt százalék árfolyamcsökkenéssel.

Az olaj ára alig változott, de a múlt heti tíz százalék veszteség után ezt a hetet némi nyereséggel fejezheti be. A Brent 0,02 százalékkal hordónként 51,75 dollárra, a WTI 0,02 százalékkal 48,76 dollárra emelkedett.

Az arany ára emelkedett kissé pénteken és az amerikai kereskedési idő végén nagy eséllyel nyereséggel fejezheti be a hetet annak köszönhetően, hogy a Fed szerdai kamatemelése után a dollárindex öt heti mélypontot ért el. A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,07 százalékkal jegyezték magasabban unciánkét 1227,95 dolláron.

Az eurót az európai tőzsdék zárásakor 0,21 százalékkal jegyezték gyengébben 1,0743 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!