Jó napja volt a Molnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,27 százalékos emelkedéssel, 37 290,65 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 29. péntek, 17:53
Fotó: Napi.hu

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, optimista hangulat jellemezte pénteken a Budapesti Értéktőzsde kereskedését. A Concorde vezető elemzője szerint kiderült, hogy az OTP és a Mol részvényeire korábban jellemző heves eladások nem voltak tartósak, mindkét részvény árfolyama pénteken korrigált.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en kifejtette: a magyar részvénypiac jól teljesített nemzetközi összehasonlításban, a BUX elsősorban a Molnak köszönhetően emelkedett.

A Mol  0,67 százalékkal 3000 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 0,32 százalékkal 9895 forintra nőtt, forgalmuk 7,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,48 százalékkal 480 forintra emelkedett, forgalma 872,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 0,71 százalékkal 6550 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK