Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en elmondta: a magyar tőzsde az európai élbolyban végzett. A szakértő kiemelte: csaknem 2 százalékkal erősödött az egész nap jól teljesítő Richter. A vállalat negyedik negyedéves jelentését hétfőn hajnalban hozzák nyilvánosságra, a várakozások szerint rendkívül jó lesz az eredmény. Nem sokkal a kereskedés zárása előtt a Mol-papírok is lendületes emelkedésbe kezdtek, a napot végül csaknem 2 százalékos pluszban zárta részvény - írta az MTI.

A Mol 1,97 százalékkal, 20 395 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,08 százalékkal, 8858 forintra csökkent, forgalmuk 1,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,59 százalékkal, 514 forintra nőtt, forgalma 694,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,95 százalékkal, 6430 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!