Jó napja volt a Richternek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,65 százalékos emelkedéssel, 32 409,94 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. április 12. szerda, 18:13
Fotó: Napi.hu

Debreczeni Csaba, az MKB Bank tőkepiaci elemzője az M1-en elmondta: dél körül még vegyes képet mutattak a magyar és a nemzetközi indexek, végül szinte mindenki "zöldben" tudott zárni. A BÉT-en a legnagyobb mértékben a Richter emelkedett.

Az elemző szerint nem okozott nagyobb kilengést az OTP árfolyamában, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató szerint is drága az OTP, a bankvezér a szerdai közgyűlésen beszélt erről. Hozzátette, az OTP a nyereségesség szempontjából az elmúlt években elég jó pályát írt le, amit a befektetők valamilyen szinten már beáraztak, olyan emelkedésre már nem kell számítani, mint amilyet 2016-ban bemutatott a bankpapír.

A Mol 0,19 százalékkal, 20 905 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,05 százalékkal, 8104 forintra nőtt, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,20 százalékkal, 489 forintra csökkent, forgalma 924,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2,46 százalékkal, 6750 forintra emelkedett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK