Jó napja volt a Wall Street-nek

A Fed jegyzőkönyv a befektetői hangulatra pozitívan hatott, nyereségben zártak a fő tengerentúli indexek.
Napi.hu, 2014. május 21. szerda, 22:22
Fotó: Reuters

A Dow 159 pontos emelkedést követően 1 százalékot erősödött, ami öt hete nem látott léptéket jelent. Az S&P-500 0,8, a Nasdaq pedig 0,9 százalékkal szárnyalta túl az előző napi záróértékét.

Magyar idő szerint este 8 órakor adták ki a Fed nyílt piaci bizottságának legutóbbi ülésésnek jegyzőkönyvét, amelyből alapvetően az derült ki, hogy a jegybankárok látnak még kockázatokat az amerikai gazdaság növekedésére, viszont nem értenek egyet a szigorítás mikéntjét illetően. A jegyzőkönyv megállapításainak örültek a piacok, az amerikai indexeket is ez húzta részben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK