A Mol 0,46 százalékkal 17 250 forintra gyengült, 659,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 0,90 százalékkal 7317 forintra erősödtek, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,23 százalékkal 432 forintra esett, forgalma 553,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,49 százalékkal 5723 forintra nőtt, forgalmuk 1,2 milliárd forintot ért el.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1-en elmondta, délelőtt nagyon szép teljesítményt nyújtott nemcsak a BÉT, hanem az egész európai részvénypiac, délutánra azonban negatív fordulat következett be. A nap nyertese az OTP volt - mondta a kereskedő.

Elemzők reggel arra számítottak, az OTP-részvények árára kedvezően hathat a Citibank felminősítése, valamint a bankszektor utóbbi napokban látott jobb teljesítménye, délután pedig az amerikai konjunktúra-mutatók befolyásolhatják a kereskedést.

Az amerikai Institute for Supply Management (ISM) által közölt feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index a vártnál nagyobb mértékben, az ipari teljesítmény visszaesését jelző szintre csökkent augusztusban, ami negatívan befolyásolta a hangulatot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!