A vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a kedd nyertese az OTP volt. A magyar bankpapír közel 2 százalékos emelkedéssel a napi tetőn zárt. A másik három vezető részvény mínuszban fejezte be a napot. A BÉT-en nagyon alacsony volt a forgalom, a befektetők az üzletkötő szerint a Fed szerdai döntését várják, próbálják a kockázatot minimalizálni.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint nem érkeztek specifikus hírek, a hangulat irányította a tőzsdéket. Az elemző szerint jó hangulatban folyt a kereskedés, különösen a nyugat-európai börzék tudtak jól teljesíteni.

Az OTP-részvények 1,9 százalékkal 5778 forintra erősödtek 4 milliárd forintos forgalom után. Ezzel szemben a Mol 0,2 százalékkal 13 720 forintra csökkent 953,2 millió forintos forgalomban. A Magyar Telekom 1 százalékkal 405 forintra esett, forgalma 218,4 millió forint volt. A Richter-papírok 0,6 százalékos gyengülés után 5241 forinton zártak 1,3 milliárd forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!