Jó napja volt Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,6 százalékos emelkedéssel, 23 486 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt.
MTI-Eco, 2015. november 23. hétfő, 19:50
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények többsége erősödött a pénteki záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a BUX a régiótól kicsit elrugaszkodva közepes forgalom mellett emelkedni tudott. A Mol, az OTP és a Richter egyaránt napi csúcsán fejezte be a napot, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom nem tudott erősödni. Mindhárom részvényt egész nap vették. A hét első fontos adata az amerikai GDP lesz kedden - mondta az üzletkötő.

A Mol 1,6 százalékkal 13 765 forintra erősödött, 805,1 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények  2,3 százalékkal 6040 forintra drágultak, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama stagnált, 411 forintot ért a nap végén, forgalma 175,2 millió forint volt. A Richter-papírok 1,5 százalékkal 5248 forintra emelkedtek, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK