Jó napja volt Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,5 százalékos emelkedéssel 29 855 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt.
Napi.hu, 2016. október 26. szerda, 19:43
Fotó: Reuters

A vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi hangulathoz képest jobban teljesített a BUX. Úgy vélte, az erősödés oka, hogy jövő hét pénteken jelenik meg a Moody's felülvizsgálata a magyar államadósságról. Ez az utolsó nagy hitelminősítő, amelynél még nincs befektetésre ajánlott kategóriában Magyarország, a Fitch és az S&P felminősítése után pedig a piac a Moody's-tól is hasonló lépést vár.

A Mol 1,7 százalékkal 18 355 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,1 százalékkal 7846 forintra estek, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,6 százalékkal 470 forintra nőtt, forgalma 135,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott 6025 forinton zártak a részvények 2,2 milliárd forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK