Jó napja volt Európának

A vártnál jobban sikerült spanyol kötvényeladás lendítette meg az európai tőzsdéket kedden, amit a Danone-tól érkező rossz hír sem tudott letörni.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 18:35
Fotó: Napi.hu

A spanyol kormány a tervezettnél több állampapírt tudott eladni a keddi aukcióján, ez pedig - hiába emelkedtek jelentősen a hozamok - felfelé lendítette az európai tőzsdéket.

A madridi IBEX 35 ennek megfelelően 2,67 százalékos pluszban zárt, de jelentős pluszt regisztrálhattak a spanyol bankok is. A madridi, így az európai tőzsdéknek az is jót tett, hogy az Európai Központi Bank (ECB) a hírek szerint segítené a spanyol kormányt a hozamok alacsonyan tartásában. A hangulatot a G20-ak is fűtötték, miután híre ment, hogy 456 milliárd dollárra nőtt a Nemzetközi Valutaalap válságmegelőző és elhárító hitelkerete. Ugyanakkor az élelmiszeripari vállalatok részvényei jelentősen zuhantak azután, hogy a Danone csökkentette idei céljait, aminek köszönhetően 7 százalék feletti mínuszban zárt a francia cég. Összességében azonban napot zártak az európai tőzsdék a londoni FTSE-100 1,73, a párizsi CAC 40 1,69, míg a frankfurti DAX 1,84 százalékos pluszban zárta a keddi napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK