Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,6, a DAX 0,9, a CAC-40 1,2 százalékos nyereségben zárta a pénteki napot, a Stoxx Europe 600 indexe 1 százalékkal erősödött. A periférián a milánói FTSE MIB 1,9, a madridi IBEX-35 1,1 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

Az európai indexek erősödése elsősorban az induló amerikai gyorsjelentési szezon első, várakozáson felüli adatokat felvonultató közzétételeinek volt köszönhető. Az autóipari szektor is jól teljesített annak ellenére, hogy a Volkswagenen kívül más gyártókra is kezd rávetülni az emissziós értékek manipulálásának gyanúja. Csütörtökön a Fiat Chrysler, Pénteken a Renault keveredett gyanúba. A Fiat Chrysler részvénye pénteken az előző napi esés után már közel négy százalékkal erősödött, a Renault részvénye pedig pénteken négy százalékkal esett, ami később két százalékra mérséklődött.

A gyógyszeripari cégek körében is megindult az árfolyamok emelkedése, miután kiheverték Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek az árképzési gyakorlatukra a héten korábban tett bírálatát.

A banki részvények is erősödtek pénteken Európában. Az Egyesült Államokban a JPMorgan Chase, a Bank of America és a PNC Financial mind várakozáson felüli eredményt tett közzé.

Az olaj ára csökkent pénteken, a Brent 1,00 százalékkal, hordónként 55,45 dollárra, a WTI 1,25 százalékkal 52,35 dollárra.

Az európai tőzsdezárást követően - közép-európai idő szerint este fél kilenc körül - a tengerentúli indexek vegyesen teljesítettek, a Dow 0,1 százalékos esésben, míg az S&P-500 0,1, a Nasdaq 0,5 százalékos nyereségben járt. A WTI ára 1,2 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!