Jó napja volt Európának, az USA-ban már vegyesebb volt a kép

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók csütörtökön. Az európai tőzsdezárást követően az amerikai vezető indexek vegyesen mozogtak: a Nasdaq esett, a Dow és az S&P 500 emelkedett.
Napi.hu, 2016. április 14. csütörtök, 20:41
Fotó: Reuters

Az FTSE-100 indexe épphogy a szerdai zárószintje fölé került, így végül is stagnált a mutató. A DAX 0,7, a CAC-40 0,5 százalékot emelkedett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékot erősödött. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,9, a madridi IBEX-35 0,5 százalékos nyereségben zárt.

Az európai zárást követően vegyesen szerepeltek a Wall Street-i indexek: a Dow 0,1 százalékkal emelkedett, az S&P-500 plusz nullában állt, míg a nasdaq 0,1 százalékkal gyengült. A WTI ára 0,7 százalékkal csökkent 41,46 dollárnál járt a hordónkénti jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK