Jó napot zárt a forint

A forint a dollárral szemben erősödött pénteken a bankközi devizapiacon, euróban és svájci frankban viszont alig változott a jegyzése.
Domokos László, 2017. május 12. péntek, 20:05
Fotó: Reuters

A dollár jegyzése a kora reggeli 285,31 forintról 283,97 forintra csökkent pénteken este fél nyolcra.

Az euró és a svájci frank jegyzése csak kevéssé változott kora reggeltől este fél nyolcig pénteken. Az eurót 310,15 forint után 310,05 forinton, a svájci frankot 283,16 forint után 283,32 forinton jegyezték.

A forint az euróval szemben a hét eleje óta 0,5 százalékkal, a hónap eleje óta 0,6 százalékkal erősödött. A dollárral szemben a forint árfolyama pénteken visszatért a hét eleji szintre, miközben hét közben 286 felett is járt a jegyzés, a hónap eleje óta azonban a forint 0,8 százalékkal erősödött. A svájci frankkal szemben a forint a hét eleje óta 1,2 százalékkal, a hónap eleje óta 1,4 százalékkal erősödött - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK