Jó napot zárt az USA

Egy százalék feletti pluszban fejezték be a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken.
NAPI, 2013. április 16. kedd, 22:23
Fotó: Napi.hu

Hétfőn az idei év leggyengébb teljesítményét nyújtották az amerikai indexek, ám kedden már a nap eleje jól indult, hiszen a kereskedés megnyitása előtt napvilágot látott a hír, miszerint a lakásépítések száma 5 éves rekordot döntött, a vártnál jobb adatok jöttek az ipari teljesítményről, ráadásul több cég, köztük a Goldman Sachs, a Johnson & Johnson és a Coca-Cola is az elemzői várakozásoknál jobb negyedéves jelentést tett közzé.

"Alapvetően jól alakultak az eddigi vállalati jelentések és megvan az esélye annak, hogy hasonlóan zárul majd ez a negyedév is, mint a korábbiak, amikor 60 százalék meghaladta a piac várakozásait, 20 százalék eltalálta, milyen számok szerepelnek a jelentésekben, míg 20 százalék elmaradt a várttól" - mondta a Marketwatchnak Chip Cobb, a BMT Asset Management portfólió menedzsere, majd hozzátette, hogy mindenki reménykedik, hogy a bostoni robbantás csak egy elszigetelt eset volt, nem lesz folytatása.

Mindez bőven elég muníciót adott a kereskedéshez, így a nap végére a Dow Jones ipari átlaga 1, a Nasdaq és a S&P-500 pedig 1,5 százalékot erősödött a hétfői záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK