Jó napot zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,07 százalékos emelkedéssel, 19 092,40 ponton zárt csütörtökön.
MTI-Eco, 2014. május 22. csütörtök, 18:13
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője az MTI-nek elmondta: átlag feletti forgalomban emelkedett több mint 1 százalékkal a BUX. A nap nyertese a Magyar Telekom volt, az új frekvenciatenderrel kapcsolatos híreket pozitívan értékelték a befektetők. Folytatódott csütörtökön az OTP és a Mol erősödése. Az OTP 4750 forinton zárt, és ha a nemzetközi hangulat nem fordul kedvezőtlenebbre, akkor pénteken további emelkedés is lehet - hívta fel a figyelmet a szakértő. A befektetőket valószínűleg megnyugtatta, hogy az ukrán válság megoldódni látszik, és a devizahiteles mentőcsomag esetében nem a bankok számára legrosszabb forgatókönyvre lehet számítani.

A Mol 0,99 százalékkal, 13 715 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1,39 százalékkal, 4 750 forintra nőtt, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3,15 százalékkal, 327 forintra emelkedett, forgalma 514,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 4220 forintot ért, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1528,90 ponton zárt csütörtökön, ez 0,12 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK