Jó napot zárt Európa

Rosszul kezdtek, de végül emelkedéssel zártak az európai tőzsdék a hosszú húsvéti szünet után; leginkább a pozitív kicsengésű gyorsjelentések, és a felvásárlási hírek lendítették fel a piacokat.
Kasnyik Márton, 2011. április 26. kedd, 18:30
Fotó:

Nagy nyertes volt a vártnál jobb gyorsjelentést közzétevő UBS bank (lásd cikkünket a 6. oldalon), amely 4 százalékot emelkedett Zürichben, de a felvásárlási célponttá váló olasz Parmalat részvényei közel 11 százalékot, az amerikai részlegét, a Transamericát 900 millió dollárért a Scornak eladó holland Aegon papírjai pedig 3 százalékot ugrottak.

Az egész kontinensen jól szerepeltek a chipgyártók és az autóipari cégek is, Frankfurtban pedig a gyógyszeripari Merck KGaA tűnt ki 3 százalékos drágulásával.

A bányászvállalatok - például a Vedanta és az Anglo American - azonban estek Londonban, miután a piacok a kínai monetáris politika további szigorodásától, és így a nyersanyagok iránti kereslet csökkenésétől tartanak.

A londoni FTSE-100 0,9 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,6 százalékkal, a frankfurti DAX pedig 0,7 százalékkal magasabban zárta a napot, mint a csütörtöki záráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK